Neodim magnetni prstani, z luknjo. Različne velikosti in moči.

Super močni magneti NdFeB so trenutno najbol močni poznani magneti. Poznamo tudi različne razrede oz. sestave Neodim, katere se razlikujejo po moči in temperaturni odpornosti. Magneti z oznakami N so odporni do 80°C, magneti z oznako M so odporni do 100°C, magneti z oznako H so odporni do 120°C, SH do 150°C, UH do 180°C, EH 200°C, AH do 230°C. Pri tej vrednostih magneti izgubijo magnetno moč, ki je ni več mogoče vrniti.

Magnetni prstani se lahko uporablajo za:

DIY aplikacije, mizarstvo, elektromotorji: (Uporaba neodimovih magnetov v elektromotorjih lahko zmanjša porabo energije), mehanizmi za stavbno pohištvo (mizarstvo), , brezžično orodje, servo motrji, pogoni, kompresorji, magnetna dvigala, magnetni ležaji in sklopke, električni servo volan, pogonski motorji za hibridna in električna vozila (elektromotor vsake Toyote Prius vsebuje en kilogram neodima), električni generatorji za vetrne turbine (samo tisti s trajnimi magneti),, v predelovalni industriji se z močnimi neodimijevimi magneti lovi tujka in ščiti izdlke, glasovna tuljava, sinhroni motorji, ročna baterijska svetilka uporablja neodim magnet za proizvodnjo električne energije, zvočniki in slušalke, stikala za vžig e-cigaret, zvočniki za mobilni telefon, taktične povratne informacije in aktuatorji s samodejnim ostrenjem, večina trdih diskov vključuje močne magnete, magnetene letve in prijemala,..

No products were found matching your selection.
Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.