Splošni pogoji poslovanja

1. Splošno

Splošni pogoji v nadaljevanju veljajo za sklepanje kupoprodajnih pogodb na daljavo s fizičnimi osebami in podjetji preko spletne strani. Pogoji poslovanja so sestavljeni v skladu s predpisi s področja varstva potrošnikov, na podlagi priporočil Gospodarske zbornice Slovenije in mednarodnih kodeksov za spletno in elektronsko poslovanje. S spletno trgovino NEODIM-MAGNETI (v nadaljevanju: spletna trgovina) upravlja družba MAGSIS, d.o.o., ponudnik storitev elektronskega poslovanja (v nadaljevanju: trgovec). Spletna trgovina NEODIM-MAGNETI je dostopna na povezavi: https://www.neodim-magneti.si

S Splošnimi pogoji poslovanja se opredeljuje delovanje spletne trgovine, pravice in dolžnosti obiskovalca, uporabnika in kupca ter poslovno razmerje med Trgovcem in uporabnikom kot kupcem izdelkov iz ponudbe spletne trgovine.

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine zavezujejo kupca, od trenutka, ko vstopi v spletno trgovino. Šteje se, da je kupec z vsako transakcijo, opravljeno prek naše spletne trgovine, seznanjen s celotno vsebino splošnih pogojev in je v splošne pogoje privolili brez omejitev.

Trgovec in njegov naslov: MAGSIS, d.o.o., Dunajska cesta 122, 1000 Ljubljana, Slovenija.

Matična številka: 1715968000, Identifikacijska številka za DDV: SI15482804

Podjetje je zavezanec za plačilo davka na dodano vrednost (DDV).

V spletni trgovini https://www.neodim-magneti.si lahko kupujejo registrirani in neregistrirani uporabniki. Z registracijo v spletno trgovino pridobi obiskovalec uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte ter uporabniško geslo, ki ga določi uporabnik sam. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in ga povezujeta z vnesenimi podatki. Obiskovalec z registracijo potrdi in jamči, da je polnoletna, polno poslovno sposobna oseba. Z registracijo obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa. Z nakupom izdelka uporabnik postane kupec. Z registracijo obiskovalec skrajša postopek naročila, saj mu ni potrebno vsakič znova izpolnjevati osebnih podatkov.

Kupca zavezujejo splošni pogoji poslovanja, ki so veljavni v trenutku nakupa (to je od oddaje spletnega naročila).

2. Dostopnost informacij

Trgovec se zavezuje, da bodo uporabniku vselej na voljo:

• podatki o identiteti trgovca (ime in sedež družbe);

• kontaktni podatki, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo s trgovcem (elektronska pošta, telefon);

• informacije o bistvenih značilnostih izdelkov oz. storitev iz ponudbe spletne trgovine, vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami;

• informacije o dostopnosti izdelkov oz. storitev iz ponudbe spletne trgovine;

• način in pogoji dostave izdelkov oz. izvršitve storitev, predvsem kraj in rok dostave;

• informacije o načinu plačila;

• podatki o časovni veljavnosti ponudbe iz spletne trgovine;

• informacije o roku, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop;

• informacije o možnostih in stroških vračil izdelkov;

• informacije o postopku s pritožbe uporabnika.

 

3. Ponudba izdelkov

Ponudba izdelkov v spletni trgovini se zaradi narave poslovanja preko spleta pogosto in hitro spreminja, zato lahko pride tudi do napak. Prosimo, da nas o njih obvestite preko elektronskega naslova: info@neodim-magneti.si

Potrudili se bomo, da jih bomo čim hitreje odpravili.

 

4. Popusti, akcije in posebne ponudbe

Popusti, akcije in posebne ponudbe se med sabo ne seštevajo, razen če je navedeno drugače.

Akcijske cene oziroma posebne ponudbe izdelkov veljajo do datuma označenega na spletni strani, v nasprotnem primeru pa do razprodaje zalog.

Koda za popust ali promocijska koda (v nadaljevanju: promocijska koda) prinaša različne popuste. Aktivno promocijsko kodo lahko uporabnik (kupec) najde na naslovni strani oglasnega sporočila, v naših e-novicah ali drugih medijih. Vsakršna promocijska koda je vedno časovno omejena. Izkoristi se tako, da se jo ob zaključku nakupa v spletni blagajni vnese v posebno okence “promocijska koda”. Ko kupec vpiše kodo, se vrednost promocijske kode avtomatsko odšteje od cene naročila. Promocijske kode se med seboj ne seštevajo. Kupec lahko izkoristi ob vsakem nakupu samo eno promocijsko kodo.

Kupcu se pri odstopu od pogodbe vrne vplačani znesek (znesek naročila zmanjšan za vrednost potencialno uporabljene promocijske kode).

 

5. Načini plačil, dostava in prevzem

 

5.1 Plačila

Trgovec uporabniku omogoča naslednje načine plačila nakupa iz spletne strani:

• z gotovino ali plačilno kartico ob prevzemu

• po predračunu predračun je veljavem 7 dni, sicer ima trgovec pravico odstopiti od pogodbe.

• plačilo s kreditnimi karticami

 

5.2. Dostava

Strošek dostave je ob nakupu nad 40,00 € brezplačen v nasprotnem primeru kupec plača poštnino.

 

5.3. Prevzem

Naročeni paketi bodo dostavljeni z hitro in zaneslivo dostavo. Pismonoša bo paket dostavil naročniku na izbrani naslov za dostavo. Strošek dostave je enoten za celotno Slovenijo. Kupec lahko izbere tudi način plačila po povzetju s kreditno kartico ali gotovino.

 

6. Cene

Vse cene v spletni trgovini so navedene v evrih in vsebujejo DDV (davek na dodano vrednost), razen če je ta podatek izrecno naveden.  Cene ne vsebujejo stroškov dostave, slednja je navedena v košarici.

Cena izdelka (ali izdelkov), vrednost DDV-ja in strošek dostave so uporabniku (kupcu) razvidni v nakupovalni košarici pred zaključkom naročila.

Vse cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Kljub trudu trgovca, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V primeru iz prejšnjega stavka in v primeru, ko se cena izdelka spremeni med obdelavo naročila, bo trgovec kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo kupcu ponudil rešitev, ki bo v obojestransko zadovoljstvo.

 

7. Postopek nakupa

Tehnični koraki, ki vodijo do sklenitve kupoprodajne pogodbe:

• prijava v spletno trgovino z uporabo elektronskega naslova ali uporabniškega gesla, če si je uporabnik (kupec) že predhodno oblikoval uporabniški račun

• izbira posameznega izdelka v ponudbi izdelkov v spletni trgovini;

• dodajanje izbranega izdelka za nakup v nakupovalno košarico s klikom na gumb DODAJ V KOŠARICO;

• v košarici lahko spremenite količine, zbrišete izbrane izdelke ali nadaljujete na blagajno;

• pregled cene izbranega izdelka v izbrani količini, vključno z obračunanim davkom, če se ta obračuna;

• izbor načina dostave izdelka

• izbor načina plačila

• pregled naročila z izbranim načinom dostave izdelka in obračunanimi stroški dostave, če se ti obračunajo, ter

• seznanitev, da z oddajo naročila nastane obveznost plačila podjetju, potrditev in oddaja naročila, ter s tem zaključek nakupa

 

7.1. Izbira izdelkov in oddaja naročila

Kupec med ponudbo spletne prodajalne v nakupovalno košarico nabere želene artikle. Po zaključku izbire artiklov kupec opredeli način plačila in dostave ter odda naročilo Po oddaji naročila kupec od trgovca po elektronski pošti prejme obvestilo, da je naročilo sprejeto v informacijski sistem trgovca.

 

7.2. Potrditev naročila

Če kupec naročila ne prekliče, gre naročilo v nadaljno obdelavo. Trgovec po prejemu naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih izdelkov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Trgovec lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanje točnosti dobave tudi kontaktira kupca preko telefona ali elektronske pošte. Ob potrditvi naročila kupec na elektronski naslov prejme obvestilo o predvidenem roku dobave.

Registriranemu kupcu so v njegovem profilu na spletni strani trgovca vselej dostopni podatki o statusu in vsebini samega naročila.

Neregistrirani kupec lahko pridobi kopijo naročila z zahtevo po elektronski pošti na naslovu: info@neodim-magneti.si

 

7.3. Odprema blaga

Trgovec vse izdelke pred pošiljanjem skrbno zapakira v vrečko ali škatlo za dostavo. Vsi izdelki so pred pakiranjem nepoškodovani, natančno pregledani in v originalni embalaži.

 

8. Kupoprodajna pogodba

Kupoprodajna pogodba med trgovcem in kupcem je sklenjena v trenutku, ko trgovec potrdi naročilo. Od tega trenutka dalje so vse cene in drugi pogoji nakupa fiksni in veljajo tako za trgovca kot za kupca.

Potrjeno naročilo oziroma sklenjena pogodba se v elektronski obliki nahaja na sedežu družbe MAGSIS.

Trgovec kupcu izda račun v pisni ali elektronski obliki, z razčlenjenimi stroški in pojasnilom o pravici do odstopa od nakupa z vrnitvijo kupljenega izdelka. Kupoprodajna pogodba v obliki nakupnega naročila je v elektronski obliki shranjena na strežniku trgovca in je registriranemu kupcu dostopna v vsakem trenutku v njegovem uporabniškem profilu. Kupoprodajna pogodba je sklenjena v slovenskem jeziku.

9. Preklic naročila, Odstop od nakupa, Reklamacija

Za odstop od pogodbe veljajo določila splošnih pogojev in veljavna zakonska določila. Za odstop od pogodbe  se uporablja 43. člen Zakona o varstvu potrošnikov, ki določa: “Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik pravico, da v štirinajstih dneh podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.”

Uporabnik (kupec) ima pravico, da v štirinajstih (14) dneh od dne prevzema naročenih izdelkov Trgovcu na kontaktni elektronski naslov info@neodim-magneti.si sporoči, da odstopa od kupoprodajne pogodbe, pri čemer mu ni potrebno navesti razloga za takšno odločitev. Vrnitev kupljenih izdelkov Trgovcu v roku za odstop od kupoprodajne pogodbe šteje za sporočilo o odstopu. Edini strošek, ki zaradi odstopa od kupoprodajne pogodbe bremeni uporabnika (kupca), je strošek vračila izdelkov Trgovcu.

Kupljene izdelke je potrebno vrniti Trgovcu na naslov Magsis d.o.o., Bravničarjeva 11, 1000 Ljubljana, najkasneje v roku 30-ih dni od dne oddanega sporočila o odstopu od kupoprodajne pogodbe. Kupljene izdelke je potrebno vrniti Trgovcu nepoškodovane, v originalni embalaži in v nespremenjeni količini, razen če so izdelki uničeni, pokvarjeni, izgubljeni ali se je njihova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv uporabnik (kupec). Vrnitev prejetega blaga v 14-ih dneh po prejetju brez predhodnega pisnega obvestila se prav tako šteje za odstop od nakupa. Izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani  in v originalni, nepoškodovani in nepolepljeni embalaži skupaj s priloženo dokumentacijo.

Priložena mora biti kopija računa.

Za vrnjene izdelke Trgovec uporabniku (kupcu) takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 30 dni od prejema sporočila o odstopu vrne vplačani znesek oziroma koriščeni darilni bon, morebitne koriščene promocijske kode in drugi popusti pa se uporabniku (kupcu) ne vrnejo. Vračilo vplačanega zneska izvrši Trgovec na osebni oz. transakcijski račun uporabnika (kupca). Koriščeni darilni bon Trgovec vrne v obliki dobropisa. Pakete katere bo kupec vrnil z odkupnino ne bodo sprejeti.

 

Kupec lahko prijavi reklamacijo na:

 

• na e-naslov: info@neodim-magneti.si

• na kontaktno telefonsko številko: +386 31 360 676

 

10. Varnost, varstvo osebnih podatkov

Nakupovanje in plačevanje preko spletne trgovine je varno.

Trgovec uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil. Trgovec v te namene uporablja 256-bitni SSL certifikat, ki ga je izdala za to pooblaščena organizacija.

Za varne avtorizacije in transakcije s kreditnimi karticami skrbijo pooblaščeni spletni sistemi. Avtorizacije kreditnih kartic se vršijo v realnem času s takojšnjim preverjanjem podatkov pri bankah. Podatki o plačilnih karticah se ne shranjujejo na strežniku trgovca.

Za varnost je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter za ustrezno programsko in protivirusno zaščito svojega računalnika.

10.1. Varstvo osebnih podatkov

Z registracijo v spletno trgovino uporabnik dovoljuje, da MAGSIS d.o.o. kot upravljavec zbirke osebnih podatkov vse posredovane podatke in podatke o vsebini nakupov obdeluje v skladu z Splošno uredbo o varstvu podatkov in ostalo zakonodajo s področja varstva podatkov.

MAGSIS d.o.o. (v nadaljevanju: trgovec) zagotavlja, da vse osebne podatke uporabnikov spletne trgovine in vse ostale podatke, zbrane v postopku registracije in nakupa, obdeluje zakonito ter le v obsegu namena zbiranja teh podatkov, da jih ščiti pred razkritjem in posredovanjem nepooblaščenim tretjim osebam, ter da so vsi osebni podatki uporabnikov zaupni. Osebni podatki uporabnikov so eno izmed področij, kateremu Trgovec posveča izredno skrb in pozornost, saj se zaveda občutljive narave tega področja.

 

11. Varstvo otrok

Trgovec v spletni trgovini ne sprejema naročil od nekoga, za katerega ve ali sumi, da je otrok, ne da bi za to imel izrecno dovoljenje njegovih staršev ali skrbnikov.

Trgovec brez izrecnega dovoljenja staršev ali skrbnikov ne bo sprejemal kakršnihkoli osebnih podatkov, ki zadevajo otroke, prav tako ne bo izdajal podatkov, sprejetih od otrok, tretjim osebam, razen staršem oziroma skrbnikom.

Vsaka komunikacija, namenjena otrokom, bo primerna njihovi starosti in ne bo izkoriščala zaupljivosti otrok, pomanjkanja izkušenj ali občutka lojalnosti.

 

12. Politika zasebnosti

Del Splošnih pogojev poslovanja je tudi Politika zasebnosti.

 

13. Odgovornost

Čeprav se Trgovec trudi zagotoviti natančne fotografije izdelkov, ki so naprodaj v spletni trgovini, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

 

14. Pritožbe, spori in uporaba prava

Trgovec spoštuje veljavne predpise s področja varstva potrošnikov. Trgovec ima vzpostavljen učinkovit sistem obravnavanja pritožb in ima določeno osebo, s katero se v primeru težav kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Kupec se v primeru težav lahko po pomoč obrne na tel. št: 031 360 676 ali preko elektronske pošte: info@neodim-magneti.si

Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Trgovec bo v 5 (petih) delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo in sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval ter ga vseskozi obveščal o poteku postopka. Trgovec si bo prizadeval po svojih najboljših močeh morebitne spore rešiti sporazumno. Če sporazumna rešitev spora ne bo dosežena, je za reševanje vseh sporov med trgovcem in uporabnikom (kupcem) izključno krajevno pristojno stvarno sodišče v Ljubljani. Trgovec in uporabnik (kupec) kot udeleženca v elektronskem poslovanju medsebojno priznavata veljavnost elektronskih sporočil na sodišču.

Za te Splošne pogoje poslovanja in za vse spore med trgovcem in uporabnikom (kupcem) velja in se uporablja slovensko materialno in procesualno pravo, pri čemer se ne uporabljajo pravila mednarodnega zasebnega prava, ki bi odkazovala na uporabo kateregakoli drugega prava.

Za vsa razmerja ter za pravice in obveznosti, ki niso urejene s temi Splošnimi pogoji poslovanja, se smiselno uporabljajo določila Obligacijskega zakonika, Zakona o elektronskem poslovanju na trgu, Zakona o varstvu osebnih podatkov in Zakona o varstvu potrošnikov.

 

14.1. Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Trgovec skladno z zakonskimi normativi ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Spletna trgovina Neoidim-magneti.si kot ponudnik blaga in storitev, ki se ukvarja s spletno prodajo na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na elektronski povezavi http://ec.europa.eu/odr.

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

 

15. Spremembe splošnih pogojev poslovanja

Trgovec lahko v primeru sprememb predpisov, ki urejajo poslovanje spletnih trgovin, varstvo podatkov ter druga področja, ki so v zvezi s poslovanjem spletne trgovine trgovca, in v primeru sprememb lastne poslovne politike spreminja in/ali dopolnjuje te Splošne pogoje poslovanja, o čemer bo vsakič seznanil uporabnike na primeren način, kamor šteje zlasti obveščanje prek spletnih strani https://www.marantos.shop. Vsakokratne spremembe in/ali dopolnitve Splošnih pogojev poslovanja začnejo veljati in se uporabljati z iztekom osem dnevnega roka od objave sprememb in/ali dopolnitev. Če je sprememba in/ali dopolnitev Splošnih pogojev poslovanja nujna zaradi uskladitve s predpisi, lahko izjemoma te spremembe in/ali dopolnitve stopijo v veljavo in uporabo v krajšem času.

Uporabnik, ki se s spremembami in/ali dopolnitvami teh Splošnih pogojev poslovanja ne strinja, mora v roku osmih dni od objave obvestila o spremembi in/ali dopolnitvi Splošnih pogojev poslovanja preklicati svojo registracijo, sicer se po izteku tega roka šteje in nasproten dokaz ni dopusten, da uporabnik spremembe in/ali dopolnitve Splošnih pogojev poslovanja sprejema. Preklic registracije se naredi tako, da uporabnik s pisno izjavo trgovcu sporoči preklic.