Ali magnet poškoduje telefon?

Sigurno ste že slišali opozorilo, da morate magnete hraniti stran od računalnikov in kreditnih kartic. Torej, ali magnet poškoduje telefon in druge sodobne naprave? Kako močan mora biti magnet, da poškoduje telefon ali katerokoli drugo napravo?

Nekaj let nazaj ko so magnetno zapisovali podatke, bi magnetno polje lahko uničilo podatke oz. napravo. S časom je tudi napredovala tehnologija zato je sedaj bolj malo verjetno, da bi lahko z magneti poškodovali pametni telefon.

Kako magnet vpliva na vaš telefon?

Skoraj vsak ima danes pametni mobilni telefon. Izpostavitev telefona močnemu magnetu neodim nebo izbrisalo vaših podatkov iz telefona. Lahko pa magneti vplivajo na delovanje nekaterih aplikacij  kot naprimer kompas.

Novejše naprave imajo SSD pogone za shranjevanje podatkov, ki ne uporablajajo magnetizma in so popolnoma varni pred magnetnimi polji. Prav tako sodobni LCD in LED zasloni niso ogroženi pred magneti.

Ste vedeli?

V nekaterih mobilnih napravah so vstavljeni manjši magneti ki opravljajo posebne funkcije.

Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.